Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Flambírozás

2009.05.12

 

Kép

 

 

Flambírozás során az ételre öntött, majd meggyújtott alkohol különleges

ízt ad.

Néhány tipp a sikeres flambírozáshoz:

-          ne legyen túl forró az étel, amire az alkoholt öntjük, legjobb ha 

     az alkohol is fel van melegítve

-    min. 40%-os alkohol szükséges

-          az alkoholt egy helyre öntsük, ne locsoljuk szét az ételen, és rögtön gyújtsuk meg

-          inkább gyufát (hosszú szárú biztonságosabb), mint öngyújtót használjunk

-          legyen kéznél egy fedő: ha túl nagy lángok lesznek, rögtön

     tegyük rá a serpenyőre, és fojtsuk el a lángokat

-          álljunk picit hátrébb, hosszú haj, szakáll ne lógjon a serpenyő

     fölé.

Ezeket a tippeket az Index Konyha-trükkök fórumózóitól kaptam.

A fotó illusztráció, nem saját készítésű.