Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pesto

2009.05.18

 

Kép

A kép illusztráció, a Google képkeresőből származik, nem saját készítésű!

1 nagy csokor bazsalikom

10 dkg fenyőmag

tengeri só

maréknyi reszelt parmezán

olivaolaj

 

A bazsalikomleveleket, a fenyőmagot és egy csipet nagy szemű tengeri sót (azért használok nagy szemű sót, mert a kristályok is segítenek a zúzásban) mozsárba teszek, rálöttyintek kevés olivaolajat, és pépessé zúzom. Öntök hozzá még annyi olivaolajat, hogy a kívánt állagot megkapjam, majd belekeverem a reszelt parmezánt is.

 

A bazsalikom és fenyőmag kombinációja a klasszikus – ha jól tudom genovai – pesto, de már több változatot is készítettem, ezeket is érdemes kipróbálni:

petrezselymes-diós,

rucolás-mandulás.