Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kivis málnadzsem és mentás-citromfüves málnadzsem

2014.06.23

Most málnával kísérletezgettem, és kétféle dzsemet is készítettem: kivivel, illetve mentás-citromfüves ízekkel.

 

Hozzávalók:*

1380 g málna

300 g sztíviás befőzőcukor

8 g stabark (zselésítő)

fél citrom leve

5 kivi, meghámozva és kis kockákra vágva

6-8 mentalevél és ugyanennyi citromfűlevél, felaprítva.

 

A málnát, cukrot és zselésítőt összekeverem egy nagy lábosban és folyamatosan kevergetve felforralom.

Ekkor a felét kiveszem, összekeverem a menta- és citromfűlevéllel és üvegekbe töltöm.

A maradékhoz hozzákeverem a kivit, egyet rottyantok rajta, majd ezt is üvegbe töltöm.

*A málna és a cukor mennyisége változtatható, nekem pont ennyi málnám volt. Arra kell figyelni, hogy a stabark mennyisége a gyümölcs+cukor mennyiségének 0,5%-a legyen, de ez a használati utasításán is szerepel.

 

A felhasznált anyagokat a cseresznyezselénél már lefotóztam, itt:

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/befozes/mandulas-cseresznyedzsem.html

 

image3.jpeg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.