Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sütőtökcsatni

2011.11.12

Úgy is mondhatnám, hogy tök egyszerű tökcsatni

Kevés munka van vele, de az elkészítési időbe bele kell számolni a 8-12 órányi sóban pácolást.

Vettem egy kisebb sütőtököt. Megtisztítottam és kis kockákra vágtam. Megmértem: 90 dkg volt; ehhez a mennyiséghez még a további hozzávalók kellenek:

 2 narancs

1 citrom

22-23 dkg barnacukor

2,5 dl almaecet.

 A kockára vágott tököt besóztam, jól átforgattam, hogy a só mindenhol érje, majd hűtőben 8-10 órát pihentettem.

Ezután a tököt folyó víz alatt leöblítettem, és jól lecsepegtettem.

A narancsot és a citromot megtisztítottam: csak a gyümölcs húsára van szükség, a gerezdeket elválasztó hártyákat is el kell távolítani. 

A tököt az összes hozzávalóval együtt lábosba tettem, felforraltam, majd közepes lángon kb. 40 perc alatt készre főztem.

Steril befőttesüvegbe töltöttem. Kihűlés után már fogyasztható.

Forrás: GoodFood

 

 

p1150412s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.