Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Almás kalácspuding

2010.04.12

Maradék kalács feldolgozására találtam ki ezt a desszertet.

 

Kép

Hozzávalók:

8 szelet szikkadt kalács (az én kalácsszeletem akkora méretű volt, mint a szeletelt toastkenyéré).

1 tojás sárgája

3-4 kanál cukor

2 dl tej

1 alma

maréknyi mazsola és szeletelt mandula

csipet őrölt fahéj

1 evőkanál vaníliapudingpor v. étkezési keményítő

 

A tojás sárgáját a cukorral elkevertem, hozzáöntöttem a tejet és folyamatosan kevergetve felforraltam, majd félretettem hűlni.

Az almát kisebb darabokra vágtam, ráöntöttem annyi vizet, amennyi ellepte, és kevés cukorral és fahéjjal ízesített vízben 5 perc alatt megfőztem, majd némi vízzel elkevert pudingporral besűrítettem. Hozzákevertem a mazsolát és a mandulát.

A kalácsszeleteket a tejes keverékbe mártogattam. Egy tűzálló tálat kivajaztam, és kibéleltem a kalácsszeletek felével úgy, hogy az oldalát is beborítottam. Beleöntöttem az almás keveréket, befedtem a maradék kaláccsal, és 170 fokon kb. fél óra  alatt készre sütöttem.

 

Jól illett volna hozzá egy kis vaníliafagyi is, de most éppen nem volt J

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.