Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Almás-túrós galuska

2014.04.28

Készülhet desszertnek, vagy egy kiadósabb leves után második fogásként is.

image3.jpeg

 

Hozzávalók:

4 dkg puha vaj

1 tojás

1 tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg túró

7 dkg finomliszt

10 dkg zsemlekocka

3 alma

fél citrom leve és lereszelt héja

2 evőkanál tejföl

csipetnyi só

 

A tetejére: porcukor, vaj, fahéj

 

Először habosra keverem a vajat a tojással, tojássárgájával és a vaníliás cukorral, majd belekeverem a túrót is.

Az almákat meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem, és az összes többi hozzávalóval együtt a túrós krémhez keverem. Egy órára hűtőbe teszem.

Vizes kézzel galuskákat formázok, és gyöngyözve forró vízben, lefedve 10 perc alatt megfőzöm. Szűrőkanállal kiszedem.

Tálaláskor meglocsolom olvasztott vajjal, meghintem porcukorral és fahéjjal (vagy mákkal, darált dióval stb. – ízlés szerint.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.