Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Amaretti kekszes pite

2017.10.02

Ennek a pitének az állaga nem annyira egy kevert tésztához hasonlít, inkább a tejpitéhez. A hozzávalók összekeverése után is egy meglehetősen folyékony anyagot kapunk, de hidd el, össze fog állni és süti lesz belőle.

img_4207.jpg

Hozzávalók:

4 tojás

3 evőkanál porcukor

fél liter tej

fél deci Amaretto likőr (de el is hagyható, e nélkül is finom lesz)

25 dkg amaretti keksz, elmorzsolva

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál liszt

vaj és liszt a piteforma kenéséhez.

Először a tojásokat a cukorral habosra keverem (géppel). Hozzáöntöm a tejet és a likőrt.

Egy másik tálban a kekszmorzsát, a lisztet és a kakaóport is összekeverem, majd a tojásos keverékhez öntöm, és az egészet elkeverem.

Egy kb. 25 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a folyékony keveréket. (Én tettem még bele egy hámozott és cikkekre vágott körtét, ami nagyon jól harmonizált az amarettivel – de a gyümölcs elhagyható).

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt sült meg.

img_4205.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.