Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Amerikai torta

2009.03.29

 

 

Kép 

Tészta:

4 tojás sárgája

12,5 dkg puha vaj

12,5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

3 evőkanál tej

 

Hab:

4 tojás fehérje

10 dkg porcukor

10 dkg szeletelt mandula

 

Töltelék:

1 evőkanál vaj

1,25 dl víz

10 dkg cukor

2 kisebb narancs és egy fél citrom leve

3 púpozott evőkanál étkezési keményítő

2 dl tejszín

 

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Habosra keverem a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadom a tojássárgáját is, és végül a sütőport, a lisztet és a tejet.

2 db 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelek, és a tésztát elosztva elsimítom bennük (bevizezett kanállal könnyebb elsimítani).

A lapok sütési ideje 25 perc, de az egyiket félidőben kiveszem, ráteszem az időközben felvert, cukros tojáshabot és megszórom a mandulával, majd tovább sütöm.

(Ha nincs két formánk, akkor egymás után süssük meg a lapokat).

A habos lapot sütés után, még melegen szeletekre vágom.

 

A krémhez a vizet, cukrot és vajat felforralom, és beleöntöm a gyümölcslével elkevert keményítőt. Sűrűsödésig kevergetve forralom, majd a tűzről levéve kihűtöm.

A tejszínt habbá verem és összekeverem a kihűlt narancsos krémmel.

 

A hab nélküli tortalapra simítom a krémet, és erre óvatosan ráteszem a már felszeletelt habos lapokat.

Forrás: Varázslatos torták