Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Brémai torta

2010.05.16

 

Kép

A tésztához (egy 26 cm-es tortához):

5 tojás

12 dkg cukor

12 dkg puha vaj

12 dkg aprított mandula

2 evőkanál liszt

10 dkg csokireszelék

 

A töltéshez:

1 üveg cseresznyebefőtt (kb. 25-30 dkg nettó súlyú)

4 dl tejszín

2 csomag vaníliás cukor

kevés keményítő

1-2 csomag habfixáló.

 

A tésztához először 3 tojást szétválasztok és a fehérjéből kemény habot verek.

A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojássárgájákat és a maradék egész tojásokat. Jól elkeverem, majd beleforgatom a csokit, mandulát, lisztet és a tojások felvert habját.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. fél óra alatt készre sütöm. Jól kihűtöm.

 

A cseresznye levét leszűröm, és kevés cukorral (ha túl édes, akkor citromlevet is teszek bele) felforralom, majd kevés keményítővel besűrítem. Belekeverem a cseresznyéket is, amelyeket előtte negyedekbe daraboltam. Félreteszem hűlni.

A tejszínt a vaníliás cukorral –és ha szükséges, a habfixálóval – felverem.

A tésztalapot kettévágom. Az alsó részére simítom a cseresznyés zselét, arra egy vékony réteg tejszínhabot teszek. Ráteszem a másik lapot, majd a tortát bevonom a maradék habbal.

Kép

Forrás: Varázslatos torták

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.