Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cappuccino torta

2010.05.13

Amikor a torta összeállításánál a második piskótalapra rákentem a tejszínhabot, és arra kellett volna még kenni a cappuccino-s habot, azon gondolkodtam, hogyan oldjam ezt meg anélkül, hogy az alatta lévő habot ne „kapja fel” a második réteg hab. Ezért habzsákkal nyomtam rá a kávés réteget. Mindezt csak azért írom le, mert az egész tortasütésből ez a művelet tartott a legtovább, a többi gyorsan ment, ezért kis gyakorlattal vagy kevés idővel rendelkezők is bátran nekiállhatnak .

 

Kép

 

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

A piskótához:

4 tojás

10 dkg cukor

10 dkg darált mogyoró

1 evőkanál liszt

1 teáskanál sütőpor

10 dkg csokoládéreszelék

 

A töltelékhez:

6 dl tejszín

3 csomag habfixáló

3 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál cappuccino italpor v. jegeskávé italpor

 

és még:

kevés konyak vagy kávé

kakaópor, csokoládéreszelék

 

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzákeverem a mogyorót, lisztet, sütőport és a csokireszeléket, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét is. Kb. 30-35 perc alatt megsütöm, majd kihűtöm és keresztben félbevágom.

Közben 4 dl tejszínt 2 habfixálóval, 2 vaníliás cukorral és a cappuccino porral habbá verem. A maradék 2 dl tejszínt külön felverem a megmaradt habfixálóval és vaníliás cukorral.

Az alsó tésztalapot meglocsolom kevés kávéval vagy konyakkal, rásimítom a cappuccino hab felét. Erre jön a második lap, amit először a tejszínnel kenek meg, majd arra kenem a cappuccino krémet, és a torta oldalát is vékonyan bevonom vele. A tortát körben csokireszelékkel díszítem, a tetejére kakaóport szórhatunk díszítésül.

Forrás: Varázslatos torták

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

torta

(Heni, 2014.01.11 12:06)

ilyen kevés liszt elég hozzá?

Re: torta

(Oliva, 2014.01.13 12:39)

Igen, a darált mogyoró váltja ki a lisztet.