Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Citromos kuglóf

2011.01.05

Ezt a receptet férjem édesanyjának kézzel írt recepteskönyvében találtam. Már többször megsütöttem, mert pihekönnyű – leginkább piskótához hasonlító – tésztája és finom íze van.

Ez a mennyiség egy nagy kuglófformához elég, én most mini kuglófformába töltöttem, de ahhoz sok volt, így még muffin is lett belőle 

Citrom helyett lehet készíteni naranccsal is.

Kép

Hozzávalók:

5 tojás

30 dkg porcukor

30 dkg liszt

1 citrom leve és reszelt héja

1 dl víz

1 dl étolaj

1 csomag sütőpor

 

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a citromlevet, reszelt citromhéjat, vizet, étolajat és a sütőporral elkevert lisztet is.

Jól összekeverem, majd óvatosan beleforgatom a tojások keményre vert habját.

Vékonyan kivajazott kuglófformába öntöm. Először 10 percig 190 fokon sütöm, majd további 30-40 percig 170 fokon.

Akkor kész, ha a közepébe szúrt tűre már nem ragad rá tészta.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kk

(lila, 2012.06.27 19:21)

Sajnos nem eleg citromos - legalabb 2 citromot javaslok hasznalni