Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cseresznyés-vaníliás torta (sütés nélkül készíthető)

2017.04.11

Egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető finom torta. A megadott mennyiségek 26 cm átmérőjű tortaformához elegendőek (én most csak fél adagot készítettem, 18 cm-es formában).

img_2720.jpg

Hozzávalók:

1.réteg:

20 dkg babapiskóta

15 dkg olvasztott vaj

2 evőkanál Amaretto likőr (ha gyerekek is esznek belőle, akkor elmaradhat)

 

2.réteg:

1 üveg cseresznyekonzerv (kb. 70 dkg-os)

zselatin

 

3.réteg:

5 dl tejszín

2 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás krémpor (pl. Aranka)

3 dl tejföl

5 dkg porcukor

 

díszítéshez: szeletelt mandula

 

Elkészítés:

A babapiskótát késes robotgépben morzsásra aprítom, összekeverem az olvasztott vajjal és a likőrrel. Kapcsos tortaforma aljára simítom és hűtőbe teszem.

A cseresznye levét leszűröm, jól lecsepegtetem. A leszűrt levet megmérem, felforralom és a mennyiségnek megfelelő zselatint hozzákeverem. Én lapzselatint használok: ebből fél liter folyadékhoz 6 lapra van szükség. A zselatinlapokat hideg vízben áztatom, majd amikor megpuhult, kinyomkodom és a forró gyümölcslébe keverem, ekkor már nem főzöm tovább. Belekeverem a gyümölcsöt is és kihűtöm. Amikor elkezd kötni (hűtőben ez nagyon gyorsan megy), akkor a tésztalap tetejére simítom és visszateszem a hűtőbe.

Közben összekeverem a harmadik réteget is: a tejszínt a cukorral és a krémporral felverem, majd tejföllel lazítom, és a gyümölcsös rétegre simítom. A torta tetejét néhány szem cseresznyével és pirított mandulalapocskákkal díszítem.

img_2721.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.