Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokis-mascarponés tekercs

2010.03.07

Krémes-csokis tészta és krémes töltelék… hmmm!

 

Kép

 

 

18 dkg étcsokoládé

¼ bögre kávé

5 tojás

½ bögre cukor

2 evőkanál finomliszt

 

¼ bögre mogyorós csokikrém

340 g mascarpone

2 evőkanál porcukor

2 evőkanál brandy

 

A csokit vízfürdő felett felolvasztom és a kávéval egyneművé keverem. Félreteszem, hogy kicsit kihűljön.

A tojássárgáját és a cukrot habosra keverem (géppel), hozzáadom a lisztet, a csokis keveréket, majd óvatosan a tojások felvert habját is, és sütőpapírral bélelt tepsiben egy kb. 30x35 cm-es lapot sütök belőle (180 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt kész.) A tepsiben hagyom kihűlni.

Közben a mascarponét a cukorral és brandyvel elkeverem.

 

Egy tiszta konyharuhára vékony rétegben porcukrot szitálok, ráborítom a tésztalapot úgy, hogy a sütőpapír legyen felül, majd lehúzom a papírt (óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta). Megkenem a mogyorókrémmel, majd a mascarponés krém ¾ részével és a konyharuha segítségével feltekerem. A maradék krémmel beborítom.

Forrás: Ünnepi ízek

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

esztann@freemail.hu

(M, 2011.04.14 19:30)