Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokis-mogyorós szilváspite

2014.07.31

Langyosan a legfinomabb, amikor a csokidarabkák még olvadoznak a tésztában!

 

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű formához:

fél kiló szilva

18 dkg liszt (nálam fele-fele arányban finomliszt és Graham-liszt)

18 dkg barnacukor

18 dkg puha vaj

18 dkg darált mogyoró

3 tojás

1 maréknyi egész mogyoró a tetejére

fél csomag sütőpor

5 dkg csokoládé, durvára aprítva

 

A szilvából 3 darabot negyedekbe vágok, félreteszem a díszítéshez, a többit felaprítom kis kockákra (nagyjából fél-egy cm-es darabokra).

A lisztet, cukrot, vajat, darált mogyorót és a tojásokat kézi mixerrel összekeverem, majd fakanállal belekeverem az aprított szilvát és csokit.

A piteformát vajazom-lisztezem, belesimítom a tésztát. A tetejére rakom a szilvagerezdeket és a mogyorót, picit lenyomkodom.

180 fokon 40-50 perc alatt sül meg.

 

szilvaspite.jpeg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.