Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokitorta kókuszos-sáfrányos fagyival

2009.03.21

 

Kép

20 dkg (ét)csokoládét és 10 dkg vajat gőz fölött felolvasztok, és kicsit kihűtöm. Belekeverek 3 tojás sárgáját, majd a tojások fehérjéből vert habot. Egy 16 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 190 fokon 25 perc alatt készre sütöm. (Kissé ragacsosnak kell még lennie, amikor kész – a brownies-hoz hasonlóan).

Máz: 3 dkg olvasztott vajba belekevertem 2 ek. tejport, 2 ek. kakaóport, 2 ek. barnacukrot, 1 ek. sűrű tejfölt és egy kevés vaníliakivonatot, majd a kihűlt tortára öntöttem.

 

Fagylalt:

2 evőkanálnyi kókuszreszeléket kávédarálóban megőröltem.

Egy csipet sáfrányt 1 teáskanálnyi forró vízben kiáztattam.

3 dl tejszínbe belekevertem a sáfrányt a vízzel együtt, a kókuszt, és 2 evőkanál barnacukrot, majd laza habbá vertem. Egy éjszakán át fagyasztottam.