Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokoládéálom-torta

2009.10.31

Munkamenet:

A fogyasztást megelőző este elkészítem a tésztát és előkészítem a krémet.

Kép

 

Egy 26 cm átmérőjű tortaformához:

 

A tésztához:

15 dkg félédes tortabevonó

15 dkg puha vaj

15 dkg porcukor

6 tojás

15 dkg liszt

1 kávéskanál sütőpor

15 dkg darált mandula

4-5 evőkanál tej

1 evőkanál kakaó

 

A krémhez:

25 dkg félédes tortabevonó

7 dl tejszín

2 csomag habfixáló

2 csomag vaníliás cukor

35 dkg narancslekvár

1 dl narancslé

 

díszítéshez:

narancs, csokireszelék, pisztácia v. mandula

 

Tészta:

A tortabevonót (én étcsokoládét használtam) vízfürdőn felolvasztom. Krémesre keverem a vajat a porcukorral, hozzákeverem a tojást  és a csokit. Külön összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, kakaóval és mandulával, majd a tejjel együtt a  többihez keverem. Sütőpapírral bélelt kapcsos formában, 175 fokos sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt. Lisztezett deszkára borítva másnapig pihentetjük.

 

A krémhez a tejszínt felmelegítem, felolvasztom benne a csokit, majd éjszakára hűtőbe teszem.

 

Másnap a csokis tejszínből a vaníliás cukorral és a habfixálóval együtt kemény habot verek.

 A tésztát három részre vágom. Az első karikát meglocsolom narancslével és megkenem a krém felével. Ráteszem a következő lapot, amire a narancslekvárt kenem (nem kell sajnálni, jól fogja ellensúlyozni a csupacsoki krémet).  Következik a harmadik lap, amit szintén meglocsolok narancslével. 4-5 kanál krémet habzsákba töltök, a többit a tortára kenem, az oldalát is bevonom. A tetejét habrózsával, naranccsal, csokiforgáccsal és mandulával díszítem.

Forrás: Varázslatos torták

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

budai.szilvia@chello.hu

(Budai Szilvia, 2009.11.03 16:37)

Jóétvágyat kívánok a finom tortához!


Kereszt