Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Darázsfészek

2009.10.06

Sajnos a fotó nem sikerült igazán, így nem adja vissza, micsoda finom kalács is ez!

Kép

3 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatok 3 dkg élesztőt.

Összekeverek 3 egész tojást két evőkanál porcukorral, hozzáadok fél kiló lisztet, a felfutatott élesztőt a tejjel együtt és 10 dkg olvasztott vajat. Összedagasztom, és egy óra alatt a duplájára kelesztem.

 

Közben elkészítem a tölteléket:

-         összekeverek 15 dkg puha vajat 8 dkg porcukorral

-         rumba áztatok 5 dkg mazsolát

-         durvára aprítok 1-2 maréknyi dót.

 

A megkelt tésztát kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtom. Megkenem a vajas cukorral, rászórom a lecsepegtetett mazsolát és a diót, majd felcsavarom. Kb. két cm vastag szeletekre vágom, és egy vajjal kikent tepsibe teszem őket, nem túl szorosan.

 

Összekeverek 2 dl tejszínt egy csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral. Az öntet 2/3-át rálocsolom a tekercsekre.

200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöm, majd a maradék öntetet rálocsolva még negyed óra alatt készre sütöm.