Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Diós sült alma

2009.11.04

 

Megint egy gyerekkori kedvencem: a sült alma!

Kép

 

4 alma

fél dl tej

2-3 kanál cukor

3 maréknyi dió

1 kávéskanálnyi őrölt fahéj

1 tojás fehérje

2 kanál porcukor

 

A diót ledarálom. A tejet cukorral felforralom, belekeverem a diót és a fahéjat, majd félre teszem.*

Az almákat félbevágom, egy karalábévájóval kiszedem a magházát, és a vágási felületeket gyorsan bekenem citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tűzálló tálra teszem az almákat (az aljukat vízszintesre levágom, így nem fog billegni), és beletöltöm a diós tölteléket.

Kép

 

A tojásfehérjéből porcukorral habot verek, mindegyik almára teszek egy kanálnyit, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm.

 

*A diótöltelékhez annyit tej kell, hogy lágy gyurmaszerű masszát kapjunk (ne folyjon ki az almából).

Ha nagyon morzsálódik, akkor kevés öntök még hozzá.

Ha túl híg lett, az sem baj: nagy lángon folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrűsödik.

Tulajdonképpen ezt a diótölteléket használom  Gundel palacsintához, diós kiflihez stb. is,

esetenként nem fahéjjal, hanem rummal vagy reszelt citromhéjjal ízesítve.

Nekem most nem sikerült szép kemény habot vernem, ezért kicsit lapos lett a habsapka az almák tetején J

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.