Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Epres charlotte

2009.05.27

Én csak egy mini tortát készítettem, de ide az eredeti receptben szereplő mennyiségeket írom:

 

Kép

 

Hozzávalók:

40 dkg babapiskóta

 

Krém:

4 dl epres joghurt

25 dkg eper

15 dkg kristálycukor

2 dl tejszín

2 dkg zselatin

kb. 1 dl víz

 

Tetejére:

50 dkg friss eper

tortabevonó zselé

 

A babapiskótával kibélelem a tortaforma alját és oldalát.

Az epret a cukorral felfőztem, majd langyosra hűtöttem és belekevertem a zselatint, a joghurtot és a felvert tejszínt. Beleöntöttem a kibélelt formába, és a maradék piskótát is beletettem.

Hűtőben egy-két órát dermesztettem, majd rátettem az epreket, és bevontam zselével.

Aki ügyes, még tovább dekorálhatja.

 

A recepten még annyit változtattam, hogy epres joghurt helyett natúrt vettem (azt szerettem volna, ha igazi eper van benne, nem aroma), ezért kicsivel több epret főztem össze a cukorral. Vizet egyáltalán nem tettem hozzá, az eper önmagában is elég lédús.

Forrás: A Kisalföld receptjei 6.