Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Farsangi fánk

2009.02.12

Ezt a receptet már 3-4 éve találtam, azóta mindig így sütök fánkot. Gyorsan elkészül, mert nem kell keleszteni, és a tészta is finom édes – igaz, nem diétás J

Kép

Hozzávalók:

3 tojás

15 dkg cukor

5 dkg puha vaj

2 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet szerecsendió

65 dkg liszt

1 csomag sütőpor

a sütéshez olaj

 

Összekeverem a vajat, a cukrot, vaníliáscukrot és a tojást. Hozzáadom a tejet, vaníliáscukrot, szerecsendiót,   és a lisztet, amibe előzőleg a sütőport elkevertem.

A tésztát egy cm vastagra nyújtom, kiszaggatom úgy, hogy közepén lyuk legyen (nincs ilyen lyukas formám, ezért egy martinispohárral kiszaggatom a fánkokat, a közepét pedig egy pezsgőtablettás dobozzal kiszúrom J ).

 

Felforrósítom az olajat, majd a fánkokat oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm (fontos, hogy lyukas legyen a közepe, mert különben nem sülne át.)

 

Lekvárral tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kunyo1@citromail.hu

(Zafimano, 2013.06.13 14:20)

Nagyon jó ez a recept!Alig hittem el,hogy élesztő nélkül ennyire jó fánkot lehet csinálni:)Köszönöm szépen!