Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fehér püspökkenyér

2014.03.29

Ez egy réges-régi recept, és azok közé a sütik közé tartozik, amiket már gyerekkoromban meg tudtam csinálni. A nagymamámtól tanultam, és mostanára csak annyit módosítottam rajta, hogy kevesebb cukrot teszek bele, mint akkor.

 

Hozzávalók:

6 tojásfehérje

15 dkg porcukor

10 dkg liszt

10 dkg kandírozott gyümölcs, kis kockákra vágva

5 dkg mazsola

5 dkg mandula vagy dió, durvára vágva.

Tipp: az utolsó három hozzávaló tetszés szerint variálható, mehet bele pl. durvára vágott csoki, birsalmasajt, mogyoró stb.

 

Az elkészítés roppant egyszerű:

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verem. Az aprított gyümölcsöt és mandulát összekeverem a liszttel, majd óvatosan belekeverem a habba.

Egy püspökkenyér formát kivajazok-lisztezek, belesimítom a tésztát, és 180 fokra felmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Tűpróbázni kell!

 

p1210417s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.