Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Florentin szelet

2009.11.28

 

Kép

A tésztához:

15 dkg liszt

10 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 cs. vaníliás cukor

 

Töltelék:

18 dkg kristálycukor

18 dkg kandírozott gyümölcs vegyesen

18 dkg szeletelt mandula

1,2 dl tejszín

 

valamint: kevés (barack)lekvár, és a díszítéshez csoki

 

A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél cm vastagra kisodrom, és egy kivajazott tepsibe teszem. A tészta tetejét vékonyan megkenem lekvárral.

A töltelék hozzávalóit lassú tűzön összemelegítem, és még melegen a tészta tetejére simítom.

180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Még melegen felszeletelem a tepsiben, de még nem veszem ki, mert puha, és nehezen kezelhető. Ha kihűlt, tálcára teszem, és a tetejét olvasztott csokival megcsorgatom.

Forrás: Finom Falatok

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.