Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gesztenyés csoda

2009.03.15

 

 

Kép

„A” hozzávalók:

25 dkg darált keksz

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

50 dkg gesztenyemassza

1 dl rum

 

„B” hozzávalók

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

2 csomag vaníliás puding

8 dl tej

 

„C” hozzávalók:

1 nagy csomag babapiskóta

tej, rum

4 dl hulala vagy tejszín.

 

Először a pudingot a tejben felfőzöm, és hagyom kihűlni.

 

Az „A” hozzávalókat összegyúrom és egy tepsi aljába simítom. (kb.25x35cm-es).

A „B” hozzávalókból a vajat és cukrot habosra keverem, és hozzákeverem a kihűlt pudingot is. Ennek a krémnek a felét a gesztenyés alapra símítom.

A krémre rumos tejbe mártott babapiskótát teszek, majd rásimítom a krém másik felét.

A tetejét tejszínhabbal borítom.

Forrás: Ildikó Sütitündér

 

2012.04.08: Húsvétra tortaformában készítettem el, annyi módosítással, hogy a gesztenyés alapba csak egy evőkanál porcukrot tettem (így is elég édes lett):

 

p1010174.jpg