Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gesztenyeszalámi áfonyával

2018.12.18

Villámgyors süti, ha tényleg percek alatt kell valami finomságot összedobnod. Csak annyi a dolgod, hogy keverj össze:

24 dkg durvára tört háztartási kekszet,

8 dkg olvasztott vajat,

8 dkg porcukrot,

20 dkg gesztenyemasszát,

8 dkg aszalt vörös áfonyát, 

3 evőkanál rumot (ha gyerekeknek készül, akkor ez elmarad)

és kb. 1,5 dl tejet (ebből lehet, hogy picit több kell, ha nem akar a massza összeállni).

Az összegyúrt masszából formálj két rudat (ragacsos és puha lesz, ne ijedj meg), csavard szorosan folpackba, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen és szépen lehessen szeletelni. Előző nap még jobb megcsinálni, mert akkor a keksz már nagyon szépen megpuhul, de pár óra múlva is abszolút élvezhető.

gesztenyeszalami.jpg