Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyors bejgli

2018.12.18

Ha nincs időd vagy kedved a hagyományos recepthez, vagy csak szimplán kipróbálnál valami mást, akkor jöhet ez a bejgli.

bejgli.jpg

Hozzávalók egy rúdhoz:

12 dkg túró

10 dkg puha vaj

7,5 dkg porcukor

1 citrom és 1 narancs reszelt héja

1 tojás

25 dkg liszt

7 dkg darált mandula

1 teáskanál sütőpor

5 dkg olvasztott vaj a kenéshez és kevés porcukor a szóráshoz.

Krémesre keverem a puha vajat a porcukorral, egy csipet sóval, a citrom- és narancshéjjal, majd belekeverem a tojást és a túrót is.

Egy másik tálban összekeverem a mandulát a liszttel és a sütőporral, majd a túrós keverékhez adom és összegyúrom.

Lisztezett felületen kb. fél cm vastag téglalapra nyújtom, rákenem a tölteléket és feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm. Még melegen megkenem az olvasztott vajjal és meghintem porcukorral.

Töltelék:

20 dkg darált dió (vagy mák)

5 dkg cukor

1 dl tej

A tejet a cukorral felmelegítem, beleteszem a darált diót és kevergetve pár perc alatt összefőzöm.