Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyors gyúrt rétes

2012.06.10

Ennek a rétesnek kicsit vastagabb a tésztája, mint a nyújtottnak; inkább a tiroli rétesre hasonlít. Nagyon jó gyümölcsös rétesek készítéséhez, mert magában tartja a tölteléket, nem folyik ki belőle a gyümölcs szaftja – főleg, ha a végét is szépen behajtjuk.

 

p1160737s.jpg

Hozzávalók a tésztához, 1 rúd réteshez:

18 dkg rétesliszt

10 dkg vaj

1 tojás sárgája

1 evőkanál cukor

csipetnyi só

2 evőkanál tejföl

 

A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Én késes robotgépben csinálom, így 1 perc alatt kész. A tésztát hűtőben fél óráig pihentetem, majd lisztezett deszkán kinyújtom kb. 2 mm vékonyra. Mehet rá a töltelék, majd felcsavarom – úgy, mint a bejglit – és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Sütés előtt én tejföllel kentem meg a tetejét, de tojássárgával megkenve még szebb lesz.

 

A töltelék nálam most a következő volt:

A tésztára darált diót és barnacukrot szórtam, majd erre a lecsepegetett, magozott cseresznyét.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.