Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyors müzliszelet sárgabarackkal

2014.04.03

Ezt a receptet a GoodFood magazinban találtam, első olvasásra megtetszett, de az arányokat kicsit megváltoztattam: rögtön másfélszeres mennyiséget vettem mindenből, kivéve a vizet: azt óvatosan adagoltam, és jól is tettem! Ezek az én mennyiségeim:

 

21 dkg aszalt sárgabarack

1,5 dl melegvíz

6 dkg zabpehely

6 dkg kókuszreszelék

1,5 evőkanál szezámmag

3,5 dkg napraforgómag

 

A sárgabarackot kevés vízzel késes robotgépben felaprítom, majd hozzáadom a maradék vízet és a zabpelyhet is.

A kókuszreszeléket, szezámmagot és napraforgómagot teflonserpenyőben, kis lángon kicsit megpirítom. Nem kell alá semmilyen zsiradék, és csak pár percig hagytam a serpenyőben, éppen csak addig, amíg megéreztem a kókusz illatát.

A magokat is a barackhoz adtam, jól összekevertem és hurka alakúra formáztam. Szorosan folpack fóliába tekertem, és hűtőbe tettem. Pár óra múlva lehet szeletelni.

 

Tipp: a masszából formálhatunk golyókat is, és bonbonpapírra téve kínálhatjuk.

 

 image.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.