Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hókifli

2009.12.10

Hozzávalók:

43 dkg liszt

25 dkg margarin

9-10 evőkanál szódavíz

1 kávéskanál ecet

1 csomag sütőpor

csipet só

Kép

 

A sütőport, sót és a lisztet összekeverem, majd a margarinnal elmorzsolom. Hozzáadom az ecetet és a szódavizet és összegyúrom. 2 órán keresztül a hűtőben pihentetem.

Lisztezett felületen szép vékonyra nyújtom, kerek formával kiszaggatom, majd megtöltöm, félbehajtom és a szélét jól lezárom.

180 fokos sütőben megsütöm – de ne barnuljon meg – majd még melegen vaníliás porcukorba forgatom.

 

Tölteni lehet diós vagy mákos töltelékkel, vagy lekvárral.

(Diótöltelék leírása a sült_almánál.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.