Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Innsbrucki torta

2010.05.09

 

Kép

 

Ennek a tortának az íze emlékeztet engem az oroszkrém tortára, csak ezt könnyebb elkészíteni.

 

Hozzávalók:

 

egy 6 tojásos piskótalap 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában sütve

 

A krémhez:

20 dkg vegyes aszalt, kandírozott gyümölcs, felaprítva

2 tojás sárgája

12,5 dkg vaj

12 dkg cukor

2 evőkanál rumaroma

4 dl tejszín

2 csomag habfixáló (elmaradhat, ha e nélkül is kemény habbá tudjuk verni a tejszínt)

12 dkg darált mandula

 

A tojás sárgáját a cukorral, vajjal és rumaromával habosra keverem. Hozzákeverem a gyümölcsöket, a darált mandulát és a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótakorongot három lapra vágom, megtöltöm a krém kétharmadával, majd a maradékkal bevonom a tortát.

Kép

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

veronika.szanto50@gmail.com

(VeraRita50, 2010.05.10 20:52)

Szia Oliva! Oroszkrém tortát se sütöttem még,de ez tényleg 1szerűnek látszik, nem fontos szépnek lenni,ha 5perc alatt elfogy.

Üdv:Vera További jó munkát,a többit is megnézem.