Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Intelligens krémes

2011.01.31

Nagyon egyszerű krémes, negyed óra alatt össze lehet dobni!

 

Kép

Hozzávalók:

8 tojás

30 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg  margarin

1 liter tej

10 kanál liszt

 

A sütőt 160 fokra előmelegítem.

 

A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverem a tejet, olvasztott margarint, lisztet, és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. Egy nagyon híg állagú, szinte folyékony keveréket kapok.

Egy nagy tepsit (az enyém kb. 40x25 cm-es és kb. 6 cm magas fala van) vékonyan kivajazok, lisztezek, és beleöntöm a keveréket.

Egy órán át sütöm, ezalatt a sütemény rétegei maguktól szépen kialakulnak.

A sütőből kivéve kicsit pihentetem felszeletelés előtt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Encsilaci

(Oliva, 2011.02.08 15:19)

Nagyon fontos, hogy a felvert tojáshabot óvatosan kell a tojásos keverékhez adni, és nem szabad sokáig keverni.
De ha finom lett, az jó; legközelebb pedig már szép is lesz!

eni.sandor78@gmail.com

(encsilaci, 2011.02.05 22:31)

az én intelligens krémesem messziről nem intelligens, egy nagy kutymák lett belőle.Nem értem mit rontottam el, bár egyértelmű, hogy valamit nem jól csináltam.
A lényeg szörnyű ahogyan kinéz, de isteni finom.