Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Joghurttorta

2010.08.15

 

Még mindig nagy meleg van, nincs kedvem igazi sütit sütni, ezért ez a joghurttorta pont jó lesz! Gyorsan el is készül!

Kép

 

Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű tortaformához:

 

1 doboz (2 dl) tejszín

2 doboz natúr joghurt (egy doboz 125 gramm súlyú volt)

8 dkg porcukor

5 lapzselatin (vagy annyi porzselatin, amennyi kb. fél liter folyadék megkötéséhez szükséges)

kb. 1 dl tej

1-1 maréknyi málna és szeder (illetve tetszés szerint bármilyen gyümölcs)

háztartási keksz

A kapcsos tortaforma alját tejbe mártott háztartási keksszel kirakom.

A tejszint habbá verem.

A lapzselatint hideg vízbe áztatom, majd kinyomkodom, és fél dl-nyi, meglangyosított tejben feloldom. (A porzselatint a tejben felfőzöm).

A tejszínbe keverem a porcukrot, a joghurtot, a zselatint, majd óvatosan beleforgatom a gyümölcsoket és a kekszes alapra öntöm. Hűtőben dermesztem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Joghurttorta

(Oliva, 2010.11.18 15:16)

Örülök, hogy neked is sikerült, sokáig én is pont ezzel a problémával küzdöttem: mindig folyós maradt a joghurttorta. De ez a recept jó lett nekem is!

Köszi

(Nóri, 2010.11.17 11:42)

Köszönöm szépen a részletes leírást, életemben először sikerült "szilárd" joghurttortát készítenem, ráadásul az íze is mennyei, igazi könnyű finomság.
Nóri