Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karácsonyi copf

2012.02.18

Ezt a sütit még karácsonyra terveztem, de akkor már annyi féle süti volt, hogy ez inkább elmaradt. Friss leveles tésztát vásároltam hozzá, azt a fajtát, amelyiket kisodorva és felcsavarva lehet kapni, így az elkészítése csak pár percet vett igénybe.

A megadott mennyiségekből egy kisebb – kétszemélyes – koszorú lett, ezért több főre érdemes duplázni az adagot.

 

p1150795s.jpg

Hozzávalók:

1 csomag friss leveles tészta (275 gramm)

5 dkg kandírozott gyümölcs

3 dkg mazsola

3 dkg mandula

1,5 dkg kristálycukor

2,5 dkg olvasztott vaj

1 késhegynyi őrölt fahéj

a tetejére kevés citromlé és porcukor

 

A töltelékhez a kandírozott gyümölcsöket, mazsolát és mandulát apróra vágtam (szeletelt mandulám volt, ezért könnyű volt aprítani). Egy tálba tettem őket és összekevertem a kristálycukorral és a fehéjjal.

A leveles tésztát kiterítettem, és megkentem az olvasztott vajjal. Egyenletesen elosztottam a tetején a tölteléket, majd jó szorosan (ez fontos, hogy szoros legyen!) feltekertem. A tekercset hosszában félbe vágtam, majd a két fél rudat egymásnak háttal állítottam, összecsavartam, és koszorú formára alakítottam (fázisfotók alul).

Sütőpapírral borított tepsiben 200 fokon 25 perc alatt megsül.

A tetejét mázzal meglocsoltam: ehhez kevés citromlevet és porcukrot simára-sűrűre kevertem.

Forrás: Mesterkukta

 

p1150786s.jpg

 

p1150787s.jpg

 

p1150788s.jpg

 

p1150789s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

stibranyi43@vnet.hu

(Emili, 2012.12.22 21:38)

hu