Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karácsonyi puding

2009.12.29

Nagyon ízlett nekünk ez a puding, igazi karácsonyi íze van! Könnyű elkészíteni, a hozzávalók kimérése tart a legtovább J, meg persze a gőzölés.

 

Kép

1 csésze finomliszt

1 csomag sütőpor

1 csésze mazsola, megmosva és rumba áztatva

1 csésze aprított aszalt szilva

1 csésze puha vaj

1 csésze zsemlemorzsa

1 csésze barnacukor

1 csésze tej

fél csésze darabolt mandula

fél csésze darabolt dió

1 csapott evőkanál fahéj

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 narancs reszelt héja (ez semmiképpen ne maradjon ki!!)

(1 csésze = 2,5 dl)

 

A sütőt 120 fokra előmelegítem.

Az összes hozzávalót jól összegyúrom.

4 darab hőálló formát (nagyobb szuffléformát, bögrét vagy tálkát) kivajazok-lisztezek, elosztom bennünk a masszát, és óvatosan lenyomkodom, tetejét alufóliával lezárom.

Egy tepsibe állítom a formákat, és forró vízzel feltöltöm a tepsit úgy, hogy a formákat félig ellepje.

Az előmelegített formában másfél órán keresztül gőzölöm.

Ha kész, tányérokra borítom (melegen és hidegen is tálalható, mi hidegen ettük).

A tetejére csokiöntetet készítettem 10 dkg csoki és 5 dkg vaj összeolvasztásával.

Forrás: Stahl magazin

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.