Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kardinális szelet

2017.03.26

Erről a sütiről mindig azt hittem, hogy nagyon nehéz megcsinálni, de valójaban elég könnyű és gyors. Ráadásul fel lehet használni hozzá a fagyasztóban összegyűjtött tojásfehérjéket.

img_3996.jpg

Hozzávalók a fehér részhez:
25 dkg tojásfehérje (kb. 8 tojás)
18 dkg kristálycukor
A sárga részhez:
3 tojássárgája
2 egész tojás
5 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor (6 g)
Valamint: 5 dl tejszín és kb. fél csésze sárgabaracklekvár

A fehér részhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd zacskóba töltöm. Egy nagy tepsire egymás mellé két, kb. 25 cm-es sütőpapírt fektetek, a találkozási pontnál peremet képezve. A zacskó egyik sarkát levágom, és mindegyik papírra 3 habcsíkot nyomok, köztük nagyjából két ujjnyi rést szabadon hagyva.
A sárga részhez az egész tojásokat kettéválasztom, a fehérjékből a cukorral és vaníliás cukorral habot verek. Óvatosan és egyenként belekeverem a tojások sárgájat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a keveréket szintén zacskóba töltöm, a zacskó sarkát levágom, és mindegyik sütőpapírra két csíkot nyomok, a fehér csíkok közötti rést kitöltve.
150 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd rácsra téve kihűtöm.
Összeállítás: a két tésztalap aljáról lehúzom a sütőpapírt, és mindegyiket megkenem lekvárral (azt az oldalát, ahol a papír volt. Az egyik lapot tálcára teszem lekváros felével felfelé, rákenem a közben habbá vert tejszínt (ízlés szerint cukrozva), majd ráborítom a másik lapot, lekváros felével lefelé.
Szeletelés előtt rövid időre hűtőbe teszem.

img_3993.jpg

img_3994.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.