Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Katalán krém

2010.05.22

 

Kép

 

 

Hozzávalók:

 

1 tojás

3 tojássárgája

3 dkg cukor

4 dl tej

kevés barnacukor a tetejére

    

A tojást és a sárgákat a cukorral habosra keverem. A tejet eközben felforralom, majd óvatosan adagolva, folyamatosan kevergetve a tojáshoz adom.

Egy tepsibe forró vizet öntök, abba teszem a szufléformákat úgy, hogy a víz kb. a formák feléig érjen. A tojásos keveréket szétosztom a formákban, és 220 fokon kb. 20 percig sütöm, hogy a krém megszilárduljon – kocsonyásan remegős lesz.

Ezután hűtőbe teszem. Tálalás előtt kevés barnacukrot szórok a tetejére, és 1 percre a grillsütőbe teszem, közvetlenül a grill alá, hogy a cukor karamellizálódjon. Hidegen és melegen is tálalható.

Forrás: Larousse

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.