Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kekszes piskótatekercs

2009.10.11

Kép

Hozzávalók:

 

 

1 piskótatekercs­* (piskóta recept ITT )

 

a töltelékhez:

50 dkg háztartási keksz

fél liter tej

20 dkg cukor

25 dkg margarin

2 evőkanál kakaó

2 evőkanál liszt

10 dkg mazsola

1 dl rum

20 dkg dió

 

Előkészületek:

-         a mazsolát megmosom, rumba áztatom,

-         a diót durvára vágom

-         a kekszet egy  jó erős zacskóba (vagy konyharuhába) teszem, és sodrófával kis darabokra zúzom

-         a margarint kisebb kockákra vágom.

 

Elkészítés:

A tejet a cukorral felforralom. Közben a lisztet és a kakaóport kevés tejjel simára keverem, majd a forrásban lévő tejbe öntöm. Hozzáadom a margarint, majd folyamatosan kevergetve újra felforralom. Ekkor a tűzről levéve belekeverem a kekszet, diót és mazsolát is, a rummal együtt.

 

A piskótatekercset kiterítem, a krémmel megtöltöm, majd óvatosan újra feltekerem. Egy órára pihentetem.

 

*Az eredeti recept gyári piskótatekercset ír, de én inkább sütöttem egyet.

A töltelék nekem túl sok lett, ezért a maradékból rakott piskótát készítettem: egy tálkába babapiskóta tallérokat fektettem, rá egy réteg krém, majd megint piskóta, krém, piskóta. Egy óra pihentetés után szépen lehet szeletelni.

Forrás: Hölgyvilág

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.