Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kinder bueno

2009.12.12

Igazi édes finomság!

 

Kép

 

A tészta hozzávalói:

6 db tojásfehérje

6 evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsemlemorzsa

fél csomag sütőpor

 

valamint:

fél üveg mogyorókrém

15 dkg apróra vágott mogyoró

kb. 40 db négyzet alakú háztartási keksz

 

A krémhez:

fél liter tej

6 tojás sárgája

25 dkg cukor

1 csomag vaníliás puding

3 evőkanál liszt

10 dkg csokoládé

25 dkg vaj

3 dl tejszín

 

A tésztához a fehérjéből habot verek, beleforgatom a többi hozzávalót, és sütőparírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25x35 cm.es). Rászórom a mogyorót és 170 fokos sütőben megsütöm (tűpróba!)

A megsült, de még meleg tésztát mogyorókrémmel megkenem.

Amíg a tészta sül, addig a tejből, tojássárgájából, lisztből, cukorból és vaníliás pudingból sűrű krémet főzök. Két részre osztom, és az egyikbe belekeverem a felolvasztott csokit.

Ha a krém kihűlt, a vajat elfelezem és a két krémhez keverem.

 

Összeállítás:

A mogyorókrémes tésztára a sárga krémet kenem, ezt kirakom tejbe mártott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, utána a kemény habbá vert tejszín.

Tetejére csokit reszelek díszítésnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.