Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Körtés habcsók süti

2009.03.23

Sok recepthez csak a tojások sárgájára van szükség. Én ilyenkor a fehérjéket soha nem dobom el, hanem kis dobozkában lefagyasztva összegyűjtöm. Jamie Oliver finom desszertje jó alkalom a felgyűlt tojásfehérjék feldolgozására.

Kép

4 tojásfehérje

20 dkg cukor

1 teáskanál ecet

2 dl tejszín

4-5 szem körtebefőtt, szeletelve

10 dkg csokoládé

maréknyi mogyoró, frissen pörkölve

 

A sütőt 190 fokra előmelegítem.

A tojásfehérjéből a cukor és ecet hozzáadásával kemény habot verek. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszek, és erre halmozom a tojáshabot. A tetejét nem kell elsimítani, sőt kanállal megpróbálok csúcsokat formálni rá.

A tojáshabot a sütőbe teszem, és a hőfokot azonnal leveszem 150 fokra. Így szárítom a habcsókot egy – egy és negyed óráig, hogy a külseje ropogós, a belseje viszont lágy habos legyen.

Ha kihűlt, a tetejére kanalazom a felvert tejszínhabot (ezt sem kell elsimítani, próbálom a habcsókcsúcsok közé tenni), majd ráteszem a körteszeleteket, meglocsolom az olvasztott csokival és megszórom a pörkölt mogyoróval.

Forrás: Jamie Oliver