Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Limoncello krém piskótával, eperöntettel

2009.05.17

Nagyon mutatós és finom desszert, és elkészíteni sem nehéz. A krémet tálalás előtt min. 6 órát hűteni kell, ezért előző este is elkészíthetjük.

Kép

 

Krém:

2 dl limoncello (olasz citromlikőr)

2,5 dl tejszín

1 citrom leve

15 dkg porcukor

5 zselatinlap

1 tojássárgája

2 dl natúr joghurt.

 

 

tekercs:

2 tojásból készült piskótalap

1 adag vaníliakrém (főzés nélkül készíthető krémport használtam hozzá J )

egy kis csokor citromfű levél

kevés mandula, aprítva

 

 

öntet: 30 dkg eper

A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztatom. A tojássárgáját 13 dkg cukorral és gőz fölött főzni kezdem, majd hozzáadom a likőrt és zselatint, és a tűzről levéve félreteszem picit hűlni. Közben felverem a tejszínt a maradék 2 dkg porcukorral.  A joghurtot és a tejszint a likőrös keverékhez adom, és formába téve hűtőbe teszem. (Én egy tálba tettem, és fagylaltos kanállal tálaltam.)

 

 

A vaníliakrémbe keverem a mandulát és a citromfűvet, megkenem vele a piskótát, feltekerem, majd folpackba csomagolva szintén hűtőbe teszem.

 

Az öntethez 15 dkg epret feldarabolok, és kevés cukros vízzel addig főzöm, amíg szétfő (20 perc kb.) A maradék epret is feldarabolom, hozzákeverem, de már nem főzöm tovább.

Forrás: Konyhaművészet