Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mákparfé

2009.03.01

Négy adaghoz:

 

1/2 citrom leve,
1 narancs héja, leve,
80 g cukor,
2 tojássárgája,
100 g hulala (v. tejszín)
6 cl narancslikőr,
80 g őrölt mák,

Öntet:
150 ml friss narancslé,
20 g méz,

keményítő

 

Vízgőz fölött , állandóan kevergetve összemelegítettem a citromlét, a narancslevet, -héját, cukrot, tojássárgáját, majd hozzáöntöttem a narancslikőrt és  a mákot. Lehűtöttem.

Közben felvertem a hulalát és óvatosan összekevertem a mákos krémmel.

Formákba öntöttem, és egy éjszakára fagyasztóba tettem.

Az öntethez a narancs levét mézzel felfőztem, és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítettem.

(Forrás: Konyhaművészet)