Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mandulás-cseresznyés pite (clafoutis)

2011.06.18

Végtelenül egyszerű ennek a sütinek az elkészítése, és sokkal finomabb, mint amennyire ezen a nem túl jól sikerült fotón tűnik. Cseresznye helyett meggyel is készülhet.

 

p1140455s.jpg

Hozzávalók:

4 tojás

5 dkg puha vaj

10 dkg cukor

egy kevés vaníliaesszencia (vagy vaníliás cukor)

1 dl tejszín

1 dl tej

6 dkg őrölt mandula

kb. 30 dkg magozott cseresznye

a tetejére: 1-2 maréknyi szeletelt mandula

 

a forma kikenéséhez vaj és liszt.

 

A sütőt  180 fokra előmelegítem. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kivajazok, kilisztezek.

Egy tálban habosra keverem a tojásokat a vajjal és a cukorral, hozzákeverem a vaníliát, tejet, tejszínt és a mandulát.

A folyékony keveréket a sütőformába öntöm, és belepotyogtatom a cseresznyéket is.

A forró sütőbe teszem, majd kb. 10 perc sütés után rászórom a mandulaszeletkéket is (azért csak most, mert nem akartam, hogy lesüllyedjenek az aljára), és további kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Forrás: TV Paprika Receptdaráló műsorában láttam.

 

p1140452s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

(Mi kell ide címnek, te jó ég... :)))) 2.

(Adrienne, 2011.07.06 11:27)

Na, bocsi, nem néztem meg a már meglévő hozzászólásokat. Tehát akor a kérdés újrafogalmazva: Mi van akkor, ha az őrölt mandula helyett lisztet használok?

Re: (Mi kell ide címnek, te jó ég... :)))) 2.

(Oliva, 2011.07.06 16:18)

Nyugodtan vegyél helyette lisztet, az állaga ugyanolyan lesz . Tulajdonképpen a clafoutis alapreceptekben is liszt szerepel, ez már egy módosítás :)

(Mi kell ide címnek, te jó ég... :))))

(Adrienne, 2011.07.06 11:26)

A süti nagyon guszti, de mi van akkor, ha nekem nincs őrölt mandulám és kihagyom a tésztából?

gmárti51@citromail.hu

(Márti, 2011.06.21 10:10)

Nem kell bele liszt egyáltalán? Vagy csak kifelejtetted? A képen nem úgy néz ki....köszi.

Re: gmárti51@citromail.hu

(Oliva, 2011.06.21 15:18)

Nem, egyáltalán nem kell bele liszt, őrölt mandula helyettesíti.