Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mandulatorta

2009.12.11

 

 

Tudom, lehetett volna szebb is, de az íze nagyon jó!

 

Kép

(Egy 28 cm átmérőjű tortaformához)

 

A tésztához összegyúrok:

20 dkg lisztet,

5 dkg finom kristálycukrot,

10 dkg hideg vajat,

1 tojás sárgáját,

1 citrom reszelt héját,

1 csipet sót,

majd hűtőben kb. egy óráig pihentetem.

 

Ezután a tésztát kisodrom, és kibélelem vele a sütőpapírral bélelt tortaformát, villával picit megszurkálom. A tésztából kis peremet is formázok a tortához.

 

A mandulás töltelékhez (robotgéppel) jól összekeverek

7 dkg puha vajat,

25 dkg finom kristálycukorral és

5 tojással. Ezután hozzákeverek

28 dkg darált mandulát,

2 dkg szeletelt mandulát,

1 citrom v. narancs reszelt héját.

 

A tölteléket a tésztára öntöm és 170 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.