Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mennyei csokis-mogyorós tekercs

2016.12.04

Tömény csokis-mogyorós finomság, igazi ünnepi sütemény! 
img_3820.jpg

Hozzávalók:
5 tojásból sütött piskótatekercs *
20 dkg törökmogyoró
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
fél dl + 2 dl tejszín
5 dkg porcukor

A mogyorót tepsire terítem, és 180 fokos sütöben 10 percig pirítom. Konyharuhára borítom, és a konyharuha sarkait összefogva jól átgyúrom a mogyorót, hogy a héja nagyrészt ledörzsölödjön.
Az így megtiszított mogyoró felét finomra ledarálom, másik felét durvára töröm. A darált mogyoróból öt evőkanálnyit a tésztához félreteszek, a többi a krémhez kell.
*Ezután 5 tojásból piskótatekercset sütök, liszt helyett darált mogyoróval, az alábbi recept alapján: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/a-tol-z-ig-tippek/piskota.html
Közben elkészítem a krémet: összeolvasztom a vajat, csokit, fél deci tejszínt és a porcukrot, majd belekeverem a mogyorót (a daráltat és az aprítottat is). Ha kihűlt, hozzákeverem a 2 dl tejszínből vert habot (a tejszínhabot ízlés szerint cukrozhatjuk is). 
A piskótatekercset a krémmel megtöltöm és feltekerés után kívülről is megkenem. Hűtőben 1-2 órát hűtöm, hogy szépen lehessen szeletelni.

img_3819.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.