Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mogyorós kocka

2017.12.04

Ehhez a süteményhez érdemes a mogyorót kicsit megpirítani: csak pár perccel tart tovább az elkészítés, de az íze sokkal finomabb lesz. Én úgy szoktam csinálni, hogy egy tepsire szórom a mogyorót és pár percre beteszem a forró sütőbe, felső sütést vagy grillfunkciót választok. A grillnél figyelni kell, mert tényleg 1-2 perc és már kész is, nehogy elégjen.

Mivel egy kevert sütiről van szó, az elkészítése egyszerű és gyors.

img_5206.jpg

Hozzávalók:

1 egész tojás

12 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kisebb citrom reszelt héja

10 dkg őrölt mogyoró

15 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

2,5 dl tej

tetejére:

egy maréknyi durvára vágott mogyoró

csokiöntet (lehet olvasztott csokoládé is, én ezúttal a Nesquik csokiszirupját használtam)

Egy tálban habosra keverem a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, sütőport és a darált mogyorót, majd az egészet a tojásos keverékhez öntöm. Belereszelem a citromhéjat is, majd a tejet lassan adagolva, az egészet simára keverem. Híg tésztát kapok.

Egy kisebb, kb. 20x30 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm: a teteje halvány aranyszínű legyen (tűpróba!).

A megsült tésztát kihűtöm, rácsorgatom a csokiöntetet és megszórom az aprított mogyoróval.