Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Narancshabos kávékrém

2010.02.25

img_3824.jpg
Hozzávalók 4 adaghoz:
A kávékrémhez:

 2 tojás sárgája,
5 dkg kristály cukor,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
1 dl feketekávé,
2 dl tej,
1 narancs reszelt héja.

A narancshabhoz:
1, 5 dl hideg tejszín,
3 evőkanál narancslekvár,
1 evőkanál rum.

 

 A kávékrém hozzávalóit egy kis lábosban csomómentesen elkeverem, majd közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzöm. Kicsit kihűtöm és poharakba töltöm.

 

 

A narancshabhoz a tejszínt lazán felverem, hozzáteszem a rumot és a lekvárt, majd kicsit még tovább verem, végül elosztom a kávékrémek tetejére.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.