Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Narancsos-mákos szelet

2009.11.24

 

Kép

20 szelethez:

Tészta:

1 tojás

6 dkg barna cukor

5 dkg vaj

1 dl tejszín

1 narancs leve

10 dkg narancslekvár

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só

 

Töltelék:

20 dkg darált mák

15 dkg finom szemcséjű kristálycukor

1 csipet fahéj

1-2 dl narancslé

 

Krém:

3 dl tejszín

1 csomag habfixáló

5 dkg narancslekvár

 

A tésztához először összekeverem a tojást a cukorral és a puha vajjal, hozzákeverem a tejszínt, narancslevet és narancslekvárt. A lisztet a sütőporral és sóval külön összekeverem, és a tojásos masszához keverem.

A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25x25 cm-esbe).

 

A töltelék hozzávalóit egy lábosban 2-3 percig összefőzöm, majd kihűtöm, és a szintén kihűlt tészta tetejére teszem.

 

A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a narancslekvárt, és a mákos töltelékre simítom.

Legalább egy órára behűtöm szeletelés előtt.

Forrás: Kiskegyed Konyhája

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.