Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nutellás stangli

2015.12.06

image.jpg

225 g puha vaj
100 g porcukor
3 tojássárgája
1 csomag vaníliáscukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
200 g liszt
40 g kakaópor
1 csapott teáskanál sütőpor
125 g mogyoró, pirítva, darálva
az összeállításhoz nutella és 100 g csoki.

A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és tojássárgáját simára keverem. Lassan adagolva belekeverem a lisztet, fahéjat, sütőport, kakaót és darált mogyorót (ezeket előtte szintén jól összekevertem).
A tésztából kekszkinyomóval vagy habzsákkal rudakat nyomok egy sütőpapírral bélelt tepsire (vedd figyelembe, hogy sütés közben duplájukra nőnek a rudacskák).
175 fokos sütőben kb. 12 perc alatt sül meg.
A kihült sütiket kettesével összeragasztom nutellával, és az egyik végüket olvasztott csokiba mártom. Ha a csoki megdermedt, tálalhatom.

A maradék tojásfehérjéből diós puszedlit sütöttem.

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/desszertek/diohabos-puszedli.html

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.