Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Palacsintatekercs

2009.04.25

Kép

 

Hozzávalók:

18 db palacsinta

 

túrótöltelék: 25 dkg túrót egy tojássárgájával, kevés cukorral és reszelt citromhéjjal összekeverek.

diótöltelék: két maréknyi diót ledarálok, kevés tejjel, cukorral és rummal sűrűre főzöm, kihűtöm (ne legyen folyós!)

meggyes töltelék: a meggybefőtt levéből egy dl-nyit felforralok, édesítem, majd egy kevés vízzel elkevert evőkanálnyi keményítővel besűrítem, és beleteszek egy bögrényi lecsepegetett meggybefőttet is (szintén jó sűrű legyen).

 

6 db palacsintával egy kivajazott őzgerincet kibélelek:

Kép

 

 4 db palacsintát folpack fóliára terítek, olyan szélességben, amilyen hosszú a sütőformám:

 

 

Kép

 

A közepére hosszában ráteszem a tölteléket, és az alul-felül szabadon maradt részeket felhajtva, a  palacsintát összetekerem egy rúd alakzatba.

 

A fólia segítségével a három rudat a kibélelt formába teszem (nekem ez volt a legnehezebb), majd 15 percig 180 fokos sütőben átsütöm.

Kép

 

 

 Tálcára borítom, és kicsit kihűtöm szeletelés előtt.

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szuper

(kira21, 2009.04.25 18:46)

Kedves Oliva! Imadom a konyhadat! Ez a sutemeny pedig fantasztikus! Gratulalok! Kira21