Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pisztáciás sajttorta - Sütés nélkül!

2018.04.26

Ennek a tortának az elkészítésében a pisztáciakrém beszerzése jelenthet csupán némi nehézséget (delikátüzletekben érdemes keresni), amúgy végtelenül egyszerű és gyors. Én egy kicsi tortát készítettem, normál (24 vagy 26 cm-es) formához duplázni kell a mennyiségeket.

img_4541.jpg

Hozzávalók egy 18 cm-es  tortaformához:

15 dkg zabkeksz (pl Győri Zabfalatok)

7 dkg olvasztott vaj

15 dkg pisztáciakrém

25 dkg ricotta

néhány szem pisztácia a díszítéshez.

A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem.

A kekszet morzsásra aprítom és összekeverem a vajjal, majd a tortaforma aljára simítom. Fél órára hűtőbe teszem.

Közben összekeverem a ricottát a pisztáciakrémmel és a lehűtött kekszalapra simítom. (Én cukrot egyáltalán nem tettem a krémbe, mert a pisztáciakrém elég édes volt, de ha édesebben szereted, adhatsz hozzá 1-2 kanál porcukrot).

A torta tetejét durvára vágott pisztáciával díszítem és felszeletelés előtt legalább 3-4 órán át hűtőben pihentetem.