Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Répatorta

2010.02.27

Nem is tudom, eddig miért nem sütöttem még soha répatortát! Talán azért, mert úgy gondoltam, hogy a sárgarépa a levesbe való? J

Ezt a receptet megjegyzem magamnak, mert nagyon finom, könnyű és puha a süti tésztája.

 Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

25 dkg főtt répa, lereszelve*

6 tojás

30 dkg porcukor

1 kávéskanál sütőpor

fél citrom leve és reszelt héja

8 dkg darált mogyoró (dióval, mandulával is helyettesíthető)

10 dkg finom zsemlemorzsa

6 dkg liszt

kevés őrölt fahéj.

A citrommázhoz egy citrom leve és porcukor.

 

A tojások fehérjéből kemény habot verek. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a többi hozzávalót és óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.

Vajazott, lisztezett tortaformában (24-26 cm átmérőjűben, vagy egy szögletes tepsiben), 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral elkeverem, amennyitől sűrű mázat kapok, és a kihűlt tészta tetejére csorgatom.

 

*A répát ízesítetlen, tiszta vízben főztem meg, és nem teljesen puhára, csak annyira, hogy egy kis tartása maradjon, és ne pép legyen belőle reszeléskor.

Forrás: Mária Hajková: Édeskönyv

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.